torsdag 29 november 2007

Advent"Alla" har ju en adventsljusstake med blockljus och siffror på i olika varianter. Så här blev min. Det är QK pepparkaksgrisen som jag limmat på röd och vit rutigt band. Bandet är fäst med nål på baksidan.

Ha det bra!

måndag 26 november 2007

Ja, se det snöar....

.... nja, lite iallafall. Det kom några flingor när jag hämtade sonen. Lite julkänsla kom då, minsann. I helgen blir det adventspynt, glögg och pepparkaksbak. Mysigt!Här är "Nils i släden"-stämpeln från Kortmakaren.se. Han har precis lämnat paket till husen under... Dom är ditritade med en röd penna. Jag har färglagt stämpeln med torrchalk. Landskapet är två olika mönsterpapper. Både skylt och släde är satta på 3d-kuddar för att få mer djup.
"Nils med paket" är färglagd med barnens vattenfärger. Bjällra, kanterna på mössan och ärmarna är glittrade med Stickles diamond. Jag klippte ut orden och snöflingorna uppe i vänster hörn ur ett mönstrat papper och blingade dom lite också. Tagen är gjord efter en utstansad QK Revolution minialbum sida. Jag använde den som en mall och ritade av den i den storlek jag ville ha. Sedan skar jag ut hjärtat på frihand. Vit penna runt för att rama in.
Här syns förhoppningsvis att jag satt både Nils och tagen på 3D-kuddar. Jag har valt ett rött papper under för att bryta av det annars så väldigt blå kortet.

Nästa gång ahr jag förhoppningsvis en LO färdig också!
Ha det bra!

torsdag 22 november 2007

Tråkigt väder

Idag är det så där grådassigt väder här i Göteborgstrakten, så där så det aldrig blir riktigt ljust. Jag tycker det är mysigt, då får jag tända ljus och sitta och pyssla. Jag har knåpat ihop några kort och flera väntar på att bli färdiga.

Det här är renen "Renold" från Kortmakarens Badanka-kollektion. Jag har färglagt renen med torrchalk och nosen med röd penna för att få den riktigt röd. Jag har använt mej av Xmas red Stickeles på halsbandet, hjärtat och dom två små fasterners (som jag klippt till själv). Dom två stjärnorna är utklippta från filtbård. Tagsen är QK som jag ritat "söm" på. Det vita virkgarnet har jag hittat i mina gömmor. Allt material från Kortmakaren.se, utan garnet då.Den här renen är "Renold" liten. Jag har klippt isär ett band jag också hittat i mina gömmor och hängt QK "Diesel" GOD JUL och renen i. Jag gjorde så för att få kortet lite "grovare". Använde också snöre som upphängning. Denna ren är också färglagd med torrchalk och röd penna. Bjällran är blingad med Stickles gold. Allt, utom band och snöre hos Kortmakaren.se.

Det sista kortet jag visar idag:


Den här gulliga pojken/flickan är också från Kortmakarens Badanka-kollektion. Den här har jag PP:at ihop. När jag gör PP av ett stämpelmotiv, börjar jag med att välja ut vilka papper jag vill använda, oftast då ur spillpappersmappen. Sedan stämplar jag dom olika delarna på papperna och klipper ut. Jag limmar sedan ihop alla delar, så motivet blir helt. Det kommer ni se mycket mer av här i min blogg, för det är nog det jag tycker är roligast. Man kan använda både mönstrat papper och enfärgat papper. För att sätta fast bakgrundspapperna har jag använt min häftapparat. Jag har också chalkat alla kanter med "Cats eye" Fluid Chalk Chest nut. Handklippta hjärtan och handritade ;-) sömmar överallt. Brun penna runt kortet som en ram och även God Jul är skrivet med den. Allt material från Kortmakaren.


Nu ska jag gå och göra tacos till middag! Mums! Förresten vad brukar du och din familj ha till tacos? Kan vara kul med variation...
Ha en fortsatt mysig mörk dag! Glöm inte släcka ljusen!!
Miaa

onsdag 21 november 2007

Testar igen!

Nu tänkte jag testa lägga in en annan bild, för att se om jag kan få till det bättre...
Både detta kortet och det förra är med hjärtfiluren från Kortmakaren.se. Lite olika stil och lite olika material.
Ha det bra!

tisdag 20 november 2007

Hejsan!


Och VÄLKOMMEN till min blogg!! Här kommer jag att lägga ut bilder på mina kort och andra alster jag gör som Design Teams-medlem hos Kortmakaren. Förmodligen blir det lite annat också...

Ha det så bra!