onsdag 27 februari 2008

Hejsan!

Äntligen kommer ett nytt inlägg här, mamma!!
Jag började att "scrappa" när min dotter som nu är 12 år var bäbis. Då visste jag inte att det var det jag höll på med, men jag gjorde ett bäbisalbum till henne med foton, dokumentation och minnen. Det är ju inte speciellt snyggt, så min dotter frågade om jag kunde göra ett nytt till henne. Så det håller jag på med. Jag har valt formatet 12x6 (ca 30x15 cm). Jag har gjort några fler än dom jag visar här och fler lär det bli, för albumet har måååånga fler foton.
Dom här två första sidorna är en dubbel, från sjukhuset. Jag har använt en gammal klockas visare, Penny Blacks stickers, hjärtat är en stämpel, QK Diesel siffror och QK Stiletto till texten. "Armbanden man får på sjukhuset och lappen där det står att det är en flicka mm ligger i plastfickor.


Här har jag använt QK kruka och en vinge från QK slända + fjäril till blomhjärta. Texten är QK Diesel och stiletto och en swirl. Vit penna runt.

närbild på blomhjärtat och min handstil.


Den här är från en skiss jag såg nånstans. Tyvärr har jag glömt av var, så är det nån som vet får du gärna skriva det i inlägg... QK Diesel som jag lackat med 3D-lack. Dom små swirlarna som sitter i hjärthögen och på bokstäverna är antennerna från QK slända + fjäril.


Jag blir väldigt rörd och lite ledsen när jag ser dom här bilderna. Det Idas gammelfarmor som har rest ända från Skåne för att möta sitt lilla barnbarn. Tyvärr är hon död nu, men Ida har haft förmånen att ha lärt känna henne genom sin tidigaste uppväxt, tills hon var 4-5 år!


Det var allt för denna gång!
Miaa

torsdag 14 februari 2008

KRAM på alla hjärtans dag!


Vi alla i teamet gjorde ett kort i svart/vitt/rött. Det här är mitt ena. Och ja, jag gjorde ett till, det är ju roligt!! Det andra finns på en annan dator, så jag kan inte lägga upp det nu, men det kommer nog under kvällen. "Filuren poserar" stämplat på rött papper och utklippt. Snygga rörliga ögon gör pricken över i... Jag har använt magnetstämplarna till "jag älskar dej" och handstil med en svart penna till "hug", "love" och "kiss". Samma penna är det runt det vita dekorationspappret och även som ram runt (så klart måste ramen vara med..., men som du ser i förra inlägget har jag faktiskt inte gjort ramar runt alla kort...)Ett handklippt hjärta och handritade runt med röd penna. En hjärt- och en rund brad. Fler kort av DT-teamet finns på Kortmakarens blogg. Har fortfarande inte lärt mej hur man länkar här i inlägget, men länk finns här bredvid...


Här är det andra kortet.

QK duvor och "love". En hjärtbrad och handstil "you".


/Miaa

tisdag 12 februari 2008

Äntligen lite nytt!!

Jag börjar med lite DT-kort. Allt material finns hos Kortmakaren.Det här är ett litet kort som man kan hänga i tex en bukett blommor till en nybliven mamma eller som Zizzi föreslog: på ett paket som "adresslapp". Giraffen är en knapp och cirklarna har jag klippt ur mönstrat papper. Jag har satt en 1 mm 3D-kudde mellan kortstommen och den blå cirkeln. Mellan den rosa och den blå är är det bara vanligt limm. Mellan den bruna och rosa är det en 3 mm 3D-kudde. Grattis är stämplad med turkos dyna direkt på stommen och embossad.


Den här stämpeln med bäbisen heter "Bäbis Ella/Kalle". Jag har PP:at ihop den och embossat bakgrunden. Nallen är en knapp och texten är stämplad direkt på kortet med magnetstämplarna.


Här har jag färglagt stämpeln med torrchalk och använt filtborder som jag klippt ut blommorna ur. Stjälkarna är mönstrat papper. Grattis stämplad med en ljus dyna och embossad.
Jag fick äran att göra vår "jobb-almanacka" efter att jobbar-kompisarna sett min egen. Eftersom min avdelning där jag arbetar heter "Grodan" var det väldigt enkelt att välja motiv!!: Penny Blacks grodor. Kortmakaren har ju även klistermärken med dom grodorna, så det fick bli en sån karta. Jag har inte använt alla märken på kartan, men många blev det...
Eftersom grodor är så glada och lite "hysteriska", tycker jag, använde jag tre olika mönstrade papper, som jag hade i gömmorna, med glada färger på. "Grodan" är QK Diesel och "07-08" är QK Moxie skinni mini. Jag kunde inte låta bli att sätta dit den söta snigeln... Jag har skrivit: "Lilla snigel akta dig... hmmmm... Små grodorna..osv..." runt dom två dekorationspapperna. Grodorna sitter på 3D-kuddar, utom raden längst ner. Även "Grodan" sitter på 3D-kuddar.

Jag har även en del hemligheter på G, fortfarande, men det kommer... Jag har inte varit sysslolös direkt! Och dessutom är det Alla hjärtans dag på torsdag, så jag återkommer med lite ovanliga projekt för att vara mej...

Ha det bra!
Miaa

lördag 2 februari 2008

Min almanacka...

var så jättetrist, så jag gjorde om den. Så här ser den ut:

Jag har använt Kortmakarens Gel à tins "doodle garden", QK Diesel "MIA", QK Aliens med vari sitt rörligt öga och QK Moxie "07-08".

Ha en underbar dag! Här ser du ut att för en gång skull bli SOL!!
Miaa