onsdag 12 mars 2008

Vår!

Äntligen har jag sett några vitsippor! Visserligen inte här i Göteborgstrakten, utan i norra Skåne. Bara små knoppar, men ändå...


Här är det vårväder ute idag dessutom: regnet det bara öser ner! Det är väl vårväder eller är det höstväder? Fast det är klart det kan ju faktiskt vara vinterväder också... ;-) Såååå trååååkigt!! Jag tror jag ska ut på en kort promenad i morgon till "vitsippskogen", som ligger precis här borta och leta efter blommor där. Min moster har faktiskt plockat både vitsippor och tussilago, trots att hon bor bara ca 3mil härifrån, så det finns ju hopp.


Mitt gäst-DT-uppdrag hos Kortmakaren har tagit slut. Dom ville ha kvar några stycken (tror det var två stycken), men jag blev inte en av dom. Supertråkigt, fast faktiskt ändå rätt skönt, nu kan jag koncentrera mej på enbart mina egna alster!! Har massor jag inte hunnit göra. Tack Tina och Maria för att jag fick äran att vara med i ert DT under dessa 6 månader!!En söt bild på krokus som växte där i norra Skåne också... Vi har en sommarstuga där, mitt bland kohagarna, jättemysigt och en källa för "nervarvning" och uppladdning.

Här kommer ett annat foto på stillheten som är där i hagarna just nu innan kvigor och tjur kommer ut i sommarhagarna.Här kommer två bilder på en underbar gärdsgård av mossbelagda stenar som husets byggare har lagt dit på 60-talet. Hela bygden har funnits i urminnes tider och namnet tror man kommer från slutet av 1400-talet till början av 1500-talet. När jag själv kollat upp lite på nätet är det någon som sett bynamnet i skrift redan på 200-talet!!! Och jag tycker mej känna att det är urgammalt när jag är där!!
Ha det gott, igelkott!!
Miaa

3 kommentarer:

Susanne sa...

Vilka härliga vårbilder!
Kram

zizzi sa...

Hej goding. Vilka underbara bilder!!! Påminner mig om Ronja rövardotter filmen.....
Synd att du inte är kvar men jag hoppas vi syns i butiken snart!
Kram Cissi

Karolina sa...

Hej! Bilderna från stugan är finast! Och det lilla fölet ljuvligt... Kram Karolina