måndag 24 januari 2011

FLER SPÄNNANDE MATERIAL

"Min" butik Scrap och Hobby heter just "hobby" för att det finns så många olika spännande hobbymaterial, utöver traditionellt scrapmaterial där. Det finns cenitlera, trägrejer att dekorera, papirmaché-saker att dekorera och aluminiumtråd, för att nämna lite grand. Jag fastnade för en lera som finns i butiken. Det är en lufttorkande lera som är superlätt att arbeta med. Om man har reumatism, som jag, så rekommenderar jag den! Jag har gjort en hjärttavla:

Jag har använt ett hjärta (som ligger i fyrpack). Det har jag klätt in med lufttorkande lera. Hjärtat sitter på ett papper från Canvas Corp som jag färgat in med Distress Dyna Frayed Burlap. På orden LOVE har jag dragit med Blending Toolen och Distress Fired Brick för att framhäva kärlek.

Innan jag satte på leran på hjärtat stämlade jag i den med en fjäril, en klocka och lite swirlar. Jag har tryckt ut leran med mina fingrarna, men vill man ha en slätare yta kan man ta brödkaveln och ha ett smörpapper emellan. Jag har färgat vissa delar med Perfect pearl och målat rött med Distress Ink Fired Brick. Jag har också använt visare ur ett paket med klockor från You Do. Den lilla skylten är också av lera. Jag använde en liten skylt ur ett YouDo paket och tryckte ner i leran. Jag petade försiktigt ur den och färglade med Perfect Pearls. Jag lät den torka med bradsen i hålen. Sedan klippte jag ut ett litet papper och skrev ÄLSKAR inuti.

Vingarna är gjorda med Grungepaper. Jag ritade en mall och klippte efter, färgade in med Walnut Stain Ink och klistrade fjärdrar på. Blev en väldigt trevlig effekt, tycker jag! Kanten på canvasduken som jag använt är också färgad med Walnut Stain.

Sista dagen för månadstävlingen hos Scrap och Hobby är i morgon! Materialet på min tavla finns såklart där också.

Nu har Scrap och Hobby äntligen planerat klart för en SCRAPTRÄFF! Lördagen den 2 april klockan 10-22 är det fullt ös med massor av utmaningar och inspiration. Den som vill får såklart vara med där och pyssla med sitt eget, utan att delta i tävlingar mm. I priset, 395:- ingår mat, dricka och fika mm. Gå in på Scrap o Hobbys blogg för mer information!


Ha en skön dag!
/Miaa

3 kommentarer:

Linda Horn sa...

Såååå läckert!!! Lera..... måste testas!!

Nicola sa...

Va snyggt det blev!
Kram!

Blommiga Karin sa...

Vad coolt! Önskar att jag hade mera tid till pysslandet!