torsdag 22 augusti 2013

En resa under vatten, en altrad receptbok

Hejsan!

Idag vill jag visa en receptbok jag gjorde om till ett fotoalbum. Vi har en undervattenkamera och första sommaren vi hade den tog vi i familjen väldigt många foton som är kul att spara. Så jag tänkte göra ett album till bara det.

 
Tyvärr tog jag inget foto innan jag gjorde om boken. Den var röd med två plastfönster med ris i och två ätpinnar. Jag började med att täcka framsidan med rivna pappersbitar, vilket gav ett lite "vågigt" intryck. Sedan tömde jag ut riset, genom att skära ett snitt på insidan av pärmen och hälla ut det. Jag lade i fiskarna. För att få lite mer "under vattenkänsla" så färgade jag silkespapper med två olika nyanser av Distress Ink; Broken China och Faded Jeans, och tryckte in pappret i fyrkanterna. För att det skulle in i hörnen ordentligt så använde jag mej av en virknålspets. Dom två ätpinnarna färgade jag in med en Copic gras green, gräsgrön.


Nätet är silver-grått och påminner lite om sjögräs eller kanske nån tång. Glittret ger lite vattenblänkskänsla, tycker jag. Bokstäverna är gjorda i dekorgummi, som har lite skum-svamp-känsla. Dom jag har använt är vita, fast färgade med samma färger som silkespappret ovan.


På baksidan av boken har jag valt att visa hur man skulle kunna ha gjort också. Det är vit Gesso över hela sidan som har fått torka. Jag har inte målat slätt utan medvetet använt penseln till att göra en skrovlig yta.


Det som är bra med Gesso är att ytan får blir lite gummig, så den blir inte vass. Jag har spayat på med egen mister av vatten, Perfect Pearl (för lite skimmer) och Distress Refill färgerna: Broken China (blå) och Mowed Lawn (grön).


Man kan även använda Smash-produkterna till såna här album. Det finns många fina, roliga och bra grejer! Om du klickar på LÄNKEN så kommer du direkt till Smash.

MVH MiaaInga kommentarer: