onsdag 11 april 2012

Svärfar 70 år

Hejsan!

Min svärfar fyllde 70 år häromdagen. Och jag som tycker att det är lite svårt att göra kort till män. Vi hade köpt en bilresa, så kortet fick bestå av en bil, helt enkelt. Tänkte mej packning på taket och "70" i packningen. Så här blev kortet:


Jag började med vanligt vitt cardstock. Jag målade på med vit Crackle Paint Distress Picket Fence och färgade slarvigt uppepå med Distress Stain Broken China. Kanterna är färgade med Blending Tool och Distress Dyna Walnut Stain. Det bruna mönsterpappret är från Reprint och heter Grunge Angles Collection. Baksidan är prickig. Tagen är en färdig liten tag som jag själv har färgat så här: droppa Distress Ink refill Vintage Photo och Walnut Stain på ett plastunderlag. Spraya vatten på med tex Mini Mister. Blanda runt lite med vad som hlest, en penna, en virknål, en sax, vad som helst. Lägg ner tagen eller pappret i gegget och låt det sugas upp, kanske inte allt, men en del. Vänd försiktigt och värm på med din embossingfön, så det blir tort. Man kan ju vänta också, men jag har oftast inte ro till det... Sedan brukar jag spraya vatten i handen för att kunna droppa på, så blir det små öar med nästan ofärgat papper. Jag fönar på där också, men ta det försiktigt, ibland kan det vara stora droppar med mycket vatten och det flyter ut. Då tar jag en bit hushållspapper för att suga upp med, sedan fönar jag igen. Nu har du ett fint underlag att fortsätta med!


Bilen är embossad med UTEE Gold. Jag har medvetet inte täckt helt, utan låter pappret komma igenom lite här och där. Det ger ett slitet intryck. Där har jag haft Blending Tool med Distress dyna Walnut Stain, för att det vita ska dämpas. Bågkanten i metall är från mina gömmor och jag tror den är säkert 5-6 år gammal. Jag tror den kommer från 7gypsies. Pärlsnöret är också från mina gömmor. Den turkos-blå kanten längst ner under bilen är nederkanten på ett papper som jag itne minns just nu.


Resväskan på taget är egengjord och "70" är Thickers, färdigglittrade och fina! Vimpeln med "Grattis" har jag gjort på samma sätt som kortstommen. Därefter stämplade jag "Grattis" med en vattenfast dyna för att den inte ska reagera med Stain:en. Stämpeln är från ett set från Reprint. Vimpelspelet är egengjort av små trianglar klippta ur spillpapper och en svart ståltråd som jag har snurrat på en virknål. Jag har även halvpärlor i en blå färg i en triangelform på kortet.

Ha det bäst!
MVH Miaa

3 kommentarer:

Snabbscrapparen sa...

Tack för tipset! Har aldrig hört talas om butiken men dit ska jag absolut gå.

Monnah sa...

Vilket härligt kort! Den där bilen är helt underbar. Dags att gräva fram mitt UTEE helt enkelt...

Blommiga Karin sa...

Verkligen kul kort!!
Ha en skön helg! //Karin