torsdag 10 januari 2008

Hejsan!

Denna gången fick vi i DT uppdraget att göra "alla hjärtans dag"-kort. Vår utmaning var att göra ett enkelt kort och ett retroinspirerat också. Jag har inte hunnit göra retro-kortet än, ska börja med det i kväll.

Det här första kortet är ju inget alla hjärtans dag-kort precis, men ville visa att man kunde ha denna "julstämpel" till annat också, tycker jag iallafall... Som ni ser, ett inbjudningskort till dop!

Jag har stämplat på vitt papper med en blå dyna, inte färglagt, skurit ut en rektangel och klistrat på en blå kortstomme. Handklippt hjärta som jag chalkat runt och satt på 3D-kuddar, stämplat texten direkt på och knytit ett band om. För att öppna kortet måste man knyta upp bandet. Enkelt om man ska göra många.

Stämpel: Badanka design "Nils med paket" stor
Dyna: Colorbox Fluid chalk "Prussian Blue"
Text: Making Memories magnetic stamps "Rummage"
Hjärta: handklippt och chalkat med dynan.


Korten här nedan är ju då "alla hjärtans dag"-kort, om man vill. Du kanske vill ge bort ett sånt här kort bara för att...Jag har använt mig av material som finns hos Kortmakaren;
Nya stämplar: Hero Arts "Three dancing hearts" och "i love U"
Text: Making Memories magnetic stamps "Rummage", handstil
Penna: Gelly Roll röd
Band, kortstommar, mönstrat/enfärgat papper och hjärtbrads i olika storlekar.


Det här kortet är väldigt enkelt. Stämplat hjärtan och text direkt på kortstommen och sedan ramat in (så klart ;-))med en röd penna.


Här har jag stämplat hjärtarna på ett vitt papper, klippt ut och satt med 3D-kuddar med ett band bakom på ett mönstrat papper. Jag har skrivit med handstil "Jag älskar dig" på en remsa coh satt på. I hörnen av det mönstrade pappret är det små hjärtbrads. Jag har valt en rosa stomme till detta kortet.


Vit kortstomme, med en egen blomma. Blomman är gjord med grönt band som stjälk, stora hjärtbrads som blad, kronbladen är rutigt band och mitten är "Knapp"-stämpeln som jag klippt lite runt för att göra den mindre. Små hjärtbrads som små kronblad. Jag stämplade Hero Arts-hjärtarna lite överallt på ett vitt papper och stämplade "I love U" med svart dyna uppepå, klippte ut och satte på en röd matta. Hela rutan sitter på 3D-kuddar. Och, offcourse, en ram runt...


Jag har även gjort klart en LO med foton från i sommras. Erik tar sig en egen simlektion ute på den nyasfalterade (några dagar gammal...) gångbanan som går utanför huset. Det samlades massa vatten i ett jämnt lager uppepå asfalten, innan det rann undan.

Jag har sandpapprat en bård tvärs över pappret för att embossingmönstret ska framträda. Fisken är egen PP.


Detta var allt för denna gången! Det kommer mer snart, så håll utkik!
Ha det bra så länge!
/Miaa

1 kommentar:

sophia sa...

Jag har ju haft förmånen att se hela denna asfaltssimmning live och
det var ju verkligen en upplevelse. Tur att du sprang och hämtade kameran, det är ju jätteroligt att ha detta dokumenterat tills Erik blir större och kan simma på djupare vatten än 1 cm.

Kram
Sophia