torsdag 29 april 2010

Tim Holtz nya die Fågel i Bur!

Tim Holtz nya Dies är så fina och inspirerande, tycker jag! Jag har gjort ett kort till en kvinna som fyller 60 år och använt mej av Fågel i Bur-die.

Min idé var att buren skulle vara öppen. För att det skulle gå gjorde jag sönder stängerna helt enkelt! Så här blev det:
Buren är "rostad" mha DistessDyna Rusty Hinge, embossingdyna och clearpulver. Fågeln är stansad ur ett vitt papper och färgad med Distressdyna Worn Lipstick och Broken China. En blå ros och några pärlblommor (som kommer från ett söndrigt halsband) sitter längst ner och döljer hålen i buren. Jag har chalkat runt kanterna på papprerna med min BlendingTool och DistressDynor i färgerna: brungrå Pumice Stone och grön Peeled Paint.

På insidan och baksidan brukar jag använda samma papper och chalkar med samma färg runt kanterna som på framsidan för att få en helhet.
Närblid av buren. Jag har satt fast buren så den blir lite rundad utåt. Jag har satt lite söndriga delar av halsband i hålet längst upp på buren och en liten rosenknopp som klättrar upp för ena burstången. Grattis-skylten är vitt spillpapper som jag färgat kanterna med Pumice Stone och "Grattis" är från clearstamp-setet "Text". Jag har glittrat alla blommor och fågeln med Glitterlim. Under buren sitter stämpeln "Dunörtsbakgrund", som finns i den fysiska butiken. Den är stämplad med DistressDynan Broken China.Allt material hos Scrap och Hobby!

/Miaa

1 kommentar:

cri_kee sa...

Läcker detalj med de sönderbrutna stängerna. Snyggt!