måndag 30 augusti 2010

Grattis-tag till moster

Min moster har fyllt 55 år. Eftersom hon är intresserad av naturen så gjorde jag en tag med naturtema.Jag skar ut ett papper som passade på tagen och färgade in det med BlendingTool och Distressdynor Broken China (blå), Stormy Sky (blågrå) och Pumice Stone (gråbrun). Innan jag färgade in pappret stämplade jag en blomstämpel, liknande Stämpel- Blommor, med en embossingdyna clear och embossade med clearpulver. Då syns blommorna genom infärgningen. Man kan trixa och fixa och testa detta, med olika färger under embossingen, en rolig och fin effekt!
Nederkanten på tagen är stansad med TIM HOLTZ - ON THE EDGE - BRACKETS. Jag har chalkat alla kanter med Distressdynan Pumice Stone och använt Edge Scraper för att rugga upp kanterna.Jag har klippt ut olika blommors konturer i Grungepaper och färgat in dom med Distressdyna Barn Door (röd), Broken China (blå), Mustard Seed (gul) och skjälkarna med Peeled Paint (grön). En bit av ett vitlöksnät och en bandstump blev en bra bård att fästa "Grattis"-skylten på. Stämpeln här är så många år (säkert 12 år!!!!) att jag inte kommer ihåg var den kommer ifrån! HÄR finns en annan som är fin. En YouDo-blomma purpur har fått lite chalkade kanter, en liten plastmitt och små "swirlar" av lite "kulfloss" jag hittade i lådan. Trollsländor och fjärilen har jag embossat med Embossingpulver Hologramsparkle för att det ska glittra lite också!Hålet har jag dekorerat med två olika bandstumpar, en Naturvit Stor Ros som jag embossat genom att doppa ner i clear embossingdyna och försiktigt i TIM HOLTZ DISTRESS EMBOSSINGPULVER - BROKEN CHINA för att sedan värma, (Tim Holtz/Ranger-pulvrerna är en fantastisk produkt som inte är blank, utan ytan blir lite mer som fint sandpapper. En fin effekt!), två stycken KORT & GODT - MELLANSTOR ROS - MAUVE - GAMMALROSA , en trollslända och en fjäder.Jag satte tagen på det stora paketet, som innehåller torrchalk, att färglägga med. Scrap och Hobby kommer att ordna en kurs i hur man kan använda Torrchalk längre fram i höst!

Och du MISSA INTE DET HÄR:

EN CHANS ATT VINNA VAROR TILL ETT VÄRDE AV 500 KR HOS SCRAP & HOBBY UNDER DE TVÅ FÖRSTA VECKORNA UNDER SEPTEMBER MÅNAD!!! Gå in på Scrap och Hobby´s BLOGG för att läsa mer!

/Miaa

3 kommentarer:

Blommiga Karin sa...

Hej!
Vilken trevligt födelsedagskort. Många detaljer och välarbetat.
Mvh Karin

Maiden sa...

Superläckert! Gillar verkligen 3D-känslan! :-)

Monica sa...

Härligt med fjädern!