tisdag 16 december 2008

Julkort och annat

Ja, då var lucia avklarad och jag har gjort nästan alla mina julkort nu. Jag och mannen är vrålförkylda, vi hostar och fräser i kapp! Inte speciellt kul!

Det första kortet jag visar är det jag skulle ha visat sist...

Tagen satt ju på ett blockljus jag köpt. Jag har tur, jag hade ett band i samma färg som granen, så det använde jag. Silverpappret är en bit kartong som kom med i förpackningen i paketet jag fick av min vän Anja. Jag tar tillvara på allt! Det är mej ni ser spegelbilden av i silverpappret, det blir nästan som en spegel.

Jag gjorde var sitt kort till alla E:s förskolepersonal. Lite mer arbetade är dom.
Jag fick idén med en polkagris hos Pappersbiten när jag var där i förra veckan. Där var själva kortet en polkagris, som man vek upp och så stod hälsningen inuti. Jag satte min på kortet istället, med 3D-kuddar. Lite grankvistar och en tag, där E själv har skrivit namn och stämplat "God Jul". Allt är chalkat runt kanterna. Band och spets som en rosett och en "hattnål", som jag har hittat på Blomsterlandet. Det finns många fina smågrejer som man använder i blomsterarrangemang som man också kan använda på kort/fotosidor. Hjärtat är en gostshape som jag har glittrat med en julröd stickles. Och en snöflinga därpå. Det stora kortet och en påse med pepparkakskolor fick E:s ordinarie personal. Andra avdelningen fick "bara" ett kort.

Nästa kort är till en speciell pojke, min barndomväns son. Dom har flyttat ut till öarna och vi ses inte så ofta längre. Hennes dotter ska också få ett kort, men det är ett av dom jag har kvar!

Eftersom jag tar till vara på allt, så tillhör även etiketter/tags mina gömmor, både från kläder, strumpor och annat. Har ni tänkt på att det finns så fina former på tagsen som finns på kläder? Ibland är dom även lite tjockare! Här är en Spindelmannen etikett pricken över i, tycker jag! Snöflingan tillhör ett häfte av sammet som jag fyndade på senaste mässan i GBG. Det är klistermärke som jag fyllt i med glitterlim. Den sitter på en annan tag från nåt klädesplagg. Den tagen är i wellpapp och har en öljett i hålet! Glitter/svart-bandet är från Anjas paket. Och en bit rödbastsnöre som jag fått av mamma. Punchinella blir lite "nätigt" och tufft på pappret.

Här tänkte jag först sluta, men kan lika gärna lägga ut alla som jag kan här...

Ett enkelt kort!


QK-julkula, som jag fick förra året av min goa vän Sophia i min mysiga och roliga julkalender.. Jag glittrade den coh sätte i ett svart och vit rutigt band. Bokstäverna satt på ett ark från Anjas paket. DOm satte jag på 3D-kuddar och en ram med svart penna. Klart!

Nästa kort är till en ohängd, superduper lillbrorsa och hans sambo. (Peter och Petra heter dom. Kul va?) Peter är inte sådär jätteförtjust i julen, men i år får han ett sånt här kort: (Jag hoppas inte han tittar här, har svårt att tro det...)


Qk-Spotlight (som jag fått av Sophia förra året...) och massa blingstenar. En grunka, också från S och lite handstil. Inte den mest perfekta, men det är meningen.

Nästa är ett collagekort, eller nå´t, som jag bara har plockat ihop saker på. Ibland är det så roligt att "bara göra", utan en idé innan.


Grisen och svirlen är från Sophia, resten är spillgrejer som låg framför mej på bordet...

Det var allt från mej!
Ha det bra!
/Miaa

2 kommentarer:

Sara sa...

*kikar in och lämnar ett tassavtryck*

Vilka fina julkort du har gjort :D

Monica sa...

Men jag hoppas att det går bra hos doktorn imorgon!!!