måndag 22 februari 2010

60-års kort

En kär arbetskamrat fyllde 60 år för ett tag sedan. Hon älskar rosa, så kortet med tillhörande ask fick ha rosa som en av huvudfärgerna. Med hopp om våren gjorde jag en fågelholk (som faktiskt sitter på en bomullspinne).


Papper jag använt är: Tårtpapper (finns hos Scrap och Hobby-butiken), Making Memories Love Struck Glitter Heart och ett gammalt papper, men liknande finns HÄR. Det rosa pappret är stansat i kanten med en MArtha Stewart-stans. Även en hörnstans har jag använt.


Skylten är en Grungeboard som jag klätt in med ett spillpapper. Jag chalkade runt med Distressdyna WalnutStain och ritade stygn med en brun penna. Texten är gjord med Making Memories magnetset. På skylten sitter halvpärlor. Nedanför skylten finns två olika band och, en vit ros där jag snurrat skjälken på en bomullspinne för att få en spiral (jag har klippt av skjälkar från andra blommor för att få fler). En halvpärla fick bli "pricken över i" här.


Fågelholken är Quickutz . Den har jag chalkat mha min Blending tool och Distressdyna Worn Lipstick. Jag ritade dit stygn med en brun penna. Blomman är gjord av en rosa YouDo-blomma och en vit ros. Jag har snurrat skjälkarna (en har jag klipt av från en blomma, så jag fick två) runt en bomullspinne. Inuti holken "bor" en fågel. Den är stämplad med Distressdyna Walnut Stain. På luckan sitter en halvpärla.


Fjärilen är en Grungeboard som jag har färgat in med DistressInk Peeled Paint. Sedan har jag embossat med min varmluftspistol och vit UTEE.


På insidan har jag haft samma papper som utsidan. Ett papper som är flera år gammalt, men liknande det här Flights of Fancy Ladybug och Making Memories Love Struck Glitter Heart. Jag rundade hörnen med en hörnstans och stansade ut cirklar mha en av cirklarna som ingår i Letterpress Combokit. Texten är Making Memories magnetset och DistressDyna Worn Lipstick. Stygnen är ritade med en brun penna.


Baksidan är dekorerad med cirklar som stansats mha cirklarna som ingår i Letterpress Combokit och papper som blev över från kortet. En "Handgjord av"-stämpel i mitten.


Asken är en låda som det varit en klocka i. Den var vit från början vilket var ett stort plus. Fågeln är från samma stans som fågelholken. Jag chalkade kanterna med den rosa Distressdynan och använde samma penna som ovan till stygnen. Banden och rosen är samma sort som oven det med. Likaså halvpärlorna.

Materialet kommer från Scrap och Hobby, såklart! Det går bra att maila till Scrap och Hobby om material som inte är länkade eller något annat ni undrar över ang material eller tekniker.

/Miaa

5 kommentarer:

Annica H sa...

Åh vilken fin present! Kortet är ju underbart! :) Fågelholken är verkligen pricken över Iét!
Ang din undran om mässsor. Jag kommer att åka ner till Göteborg på Inkidos ÅF träff. Annars är det mest träffar på "hemmaplan" som gäller under våren! Skulle gärna åkt på Svensk Scrapbookings träff, men det funkade tyvärr inte... :(

Mvh Annica H

Pernilla ~Pillan~ sa...

Vilket sött kort med så mycket detaljer! och även asken matcha ju så bra!

Sandra sa...

Åh, vilket snyggt kort och läcker liten ask! Gillar fågelholken!

Monica sa...

Härlig helginspiration för mig som just ska sätta mig vid scrapbordet. Jag ser fram emot ett par härliga pysseltimmar innan barnen börjar sitt lov. Kram!

Tesa/Therese sa...

Jättefina alster du gjort! Kul att du gillade mina kort med glasfibertejp:) Ha en bra helg! Kram Tesa