söndag 16 december 2007

3:e advent!Nu är det bara en vecka kvar till julafton, eller okej då, 8 dagar! Jag är iallafall så gott som klar med alla klappar! Är du?


Tänkte lägga ut några av mina julkort, men inte alla för det finns ju några nyfikna personer som kan få för sig att titta efter om just deras julkort finns med och kanske gissa rätt!
Det här är ett enkelt kort. En gran utklippt med en mönstersax för att få lite mer barr-känsla i kanterna. Den sitter på 3D-kuddar. En paljettängel i guld för att bryta lite. Svart penna runt som ram. Stammen på granen är baksidan på prick-pappret.
Till någon som inte gillar tomtar och jul så där jättemycket. Sedan gillar jag att retas, så det fick bli ett stort G... "...som i God Jul", står längst ner om det inte syns. Lite fernkvistar och en snöflingepaljett. Svart penna som ram.
Två minikort till två små sötnosar... QK pingvin och pepparkaksfigurer. En ram runt då...
Det här kortet är 30x7,5 cm, alltså vikt åt "fel håll", på längden. Det blev lite kuligt, frågan är bara hur jag postar det?? Enkelt igen, utklippt med mönstersax, sitter på 3D-kuddar, och en paljettstjärna i toppen.
Snögubbar på rad. Jag har bara färglagt några detaljer och tagit upp färgerna i papper och dekos. Ja, det är svart penna runt som ram...

Tänkte visa hur 3D-effekten finns. Detta och resten av korten är uppbyggda på samma sätt. Lite skrynklat papper (som är bla från ICA-Påse), chalkat med chestnut-dyna, bokmärken och just det här kortet har så fin ängel som jag hittade på en shoppingrunda med snälla Sophia... QK snöstjärna, som jag faktiskt fick av just snälla Sophia förra året... TACK!, som är blingad med Stickles diamond och fernkvistar mm.

Dessa två korten har blåsinstrument från en slaktad ljusmanchett. Passar perfekt till bokmärkerna jag hittade på rea nån gång i september eller så...
Här har jag stämplat Kortmakarens kära Renold på en bit av ICA-påsen. Blingad på nos, bjällra och horn. Naglarna har lite "glitterlack" också. Stickles i olika färger är det jag använt.
Det här är till en hund. Jag tyckte det var lite kul att göra... Klippt ett hundben på frihand, satt på ett Penny Black-klistermärke, som finns hos Kortmakaren, på ICA-påsepapper, klistrade på den på benet, QK strumpa som fått lite bling av Stickles diamond, en utklippt filtstjärna från en filtbård som finns hos Kortmakaren, en QK polkagriskäpp på ett dekorgummihjärta och ett rutigt band som finns hos Kortmakaren.


Och ja, jag undrar om inte ALLA mina kort har en ram runt gjord av penna... Jag tycker nog det blir pricken över i eller något!

Trevlig 3:e advent! Stressa inte för mycket!
MVH Miaa

2 kommentarer:

sophia sa...

Jösses! Har du fler timmar på dygnet än oss andra? Du har ju hunnit med hur mycket som helst.
Kul att se att sakerna från paketkalendern kommer till användning. Och allt är ju jättefint, som vanligt. Du är så duktig.

Bamsekram
Sophia

zizzi sa...

Hej miaa. Vilka fina julkort du gjort och så personliga. Jag skrattar gott åt dina ramar runt alla kort. Jag är precis likadan. Jag är beroende av att rama in korten!!!! Ska försöka att inte stressa men det är lättare sagt än gjort.
Kram Cissi